Dette er sommerens største trender

Dame iført gult hårbånd, rosa topp og lyse jeans står ved blå inngangsdør og holder en bukett blomster
Dame holder is i rosa dress
Ene siden av kroppen til en dame i røde klær
Nærbilde av føtter på dame med rosa sko

Fargene, mønstrene og materialene: Dette er plaggene vi mener du bør investere i denne sesongen.

Etter altfor mange måneder pakket inn i ull, skjerf og tykke jakker, er det fantastisk deilig å endelig kunne kle seg i lette, lyse sommerplagg.

Butikkene bugner av fristelser, og denne sommeren er det som vanlig enkelte trender som regjerer i butikkene.

Suit up

Gjør deg klar for sommeren i dress. Dressene har i lang tid kommet smal i fasong og mørk av farge. Dette er i ferd med å endre seg. Nå er det nye spilleregler!

Vi ser en rekke pastellfarger på dressfronten: Grønt, lilla og rosa – sistnevnte er forøvrig en av de hotteste fargene denne sesongen.

I fjor var det sykkelshortsen som inntok motebildet. I år er det, utrolig nok, Bermuda shortsen. Folk flest har nok ikke så trendy assosiasjoner til klesplagget, men det kommer til å snu denne sesongen. Vide Bermuda shorts og formelle culotte-shorts kommer nemlig for fullt.

Kombinerer du shortsen med en blazer i samme farge følger du årets hotteste sommertrend til punkt og prikke. I år finner du også nye varianter av dressjakken, enten med korte t-skjorteermer eller som vest.

Vi har lenge sett avklipte og korte topper, kjent som «crop tops». En av de tydeligste trendene denne sesongen er korte blazere.

Slik kler du sommerens dress

Start med et par høytlivsbukser med rette bein eller en shorts, dersom sommertemperaturen tillater det. Velg en kort genser, gjerne med en liten glidelås i halsen som du holder åpen. Dress opp antrekket med en kort blazer i samme farge som buksene.

Et slikt antrekk er lett å kle opp eller ned. Aller finest er det med et par «box-fresh» hvite sneakers til. Heldigvis er fortsatt høye plattform sneakers veldig aktuelt, slik at du kan få ekstra lange bein – uten at du må slite deg ut i høye hæler.

Velger du shorts, kan du i tillegg gjerne ta på knestrømper for prikken over i'en.

Dame ligger i blått basseng med stor rundt stråhatt