Julegavene far blir glad for

Person holder liten pakke med sløyfe rundt
Sløyfe henger fra en dressjakke
Utsnitt av brystlommetørkle
Utsnitt av slips på dress
Skjerf i forskjellige mønster

Gjør julehandelen litt lettere – vi har julegavetipsene til far som aldri ønsker seg noe.

Er du vant til å høre «jeg ønsker meg ingenting» når du spør far hva han ønsker seg til jul? Da er du ikke alene. Derfor har vi funnet frem noen sikre julegavetips som gjør julegavehandelen litt lettere.

Tre typer tilbehør

Slips, sløyfe og tørkle er alltid en god gaveidé. Det er tilbehør som er nødvendig når finstasen skal på, men samtidig er det noe de fleste synes det er kjedelig å bruke penger på selv. Klassisk tilbehør er med andre ord en sikker julegave. Juleselskapene står for tur og gaven gir han flere valgmuligheter når dressen skal på. Velg en farge han er ekstra fin i eller et spennende mønster.

Den varme julegaven

På vinteren er det deilig å holde varmen i gode, varme plagg. Hva med å gi far et lekkert ullskjerf?

Enten han er trendy i klesstilen eller ikke – kan man trygt følge høstens fargekart i bruntoner. Fargetonene er så allsidige at det finnes noe til enhver smak. Husk at brunt er ikke bare brunt. Fargeskalaen er bred og kan bevege seg fra eik til kastanje. Er han ikke så glad i bruntoner, kan du gå for grønt, blått eller grått.

Samtidig som tekstilene kommer tilbake i motebildet, ser vi også at et gammeldags mønster preger uttrykket. Designerne henter frem gamle mønster som reproduseres – og vi ser særlig at de har hentet inspirasjon fra 1970-tallet.

Ferdige gavesett

Velværeprodukter er en gave som enhver kvinne blir glad for å motta, men hva med mennene? Å pleie huden er like viktig for dem, men terskelen for at han selv går til innkjøp av hudpleieprodukter er nok litt høyere.

Det er nok lettere for ham å tyvlåne litt hudkrem av kvinnen i huset, men det er faktisk noen produkter alle menn bør ha på badet. Gavesett er ypperlige gaver ettersom de består av ferdige sammensetninger med produkter til far.

Gavekort

Er han av typen som alltid bytter julegaven? Da er det beste alternativet et gavekort. Med gavekort fra dittgavekort.no kan han kjøpe seg akkurat hva han vil, og det må jo nesten garantere suksess. Du kan kjøpe gavekortet på kjøpesenteret vårt eller bestille det under.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

mann som holder personlig dittgavekort
To bokomslag. Til venstre Aslak Nores Havets kirkegård, til høyre Bjørn-Henning Ødegaard og Fredrik Sjaastad Næss' 25 konspirasjonsteorier å snakke om på dødsleiet.
Bilde til venstre: Aschehoug. Bilde til høyre: Vigmostad & Bjørke
Bokomslag for Dag O. Hessens Liv.
Bilde: Cappelen Damm

Til den leseglade

Bøker er en kjærkommen julegave for mange og hva er bedre enn å nyte juleferien med en god bok? Høsten byr på mange nye utgivelser og det kan være vanskelig å velge. Vi har plukket ut tre ulike titler, enten han liker krim, humor eller vil lære mer om livet selv.

Boken han ikke klarer å legge fra seg: Havets kirkegård

Høsten 1940 går et hurtigruteskip ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer. Åtti år senere tar Vera livet sitt og sporene peker tilbake til forliset. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

Aslak Nore har skrevet en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølevann. Flere anmeldere har trillet terningkast fem og seks, så dette kan bli en vinner under juletreet i år.

Boken som vil få ham til å smile: 25 konspirasjoner å snakke om på dødsleiet

Det er karene bak Konspirasjonspodden som har skrevet om 25 oppsiktsvekkende, sprø og interessante konspirasjoner. På underholdende vis og med glimt i øyet kan du lese konspirasjonsteorier om blant annet Olof Palme, Britney Spears, Nostradamus og ikke minst QAnon.

Bjørn-Henning Ødegaard og Fredrik Sjaastad Næss beskriver hver konspirasjon fra A til Å, drøfter bevis og avslutter hvert kapittel med sin konklusjon.

Boken som vil få ham til å undre: Liv

Biolog Dag O. Hessen har siden han var liten gutt grublet over tilværelsens uutgrunnelige spørsmål, hva er liv og hvordan oppsto det?

I denne boken forsøker han å bygge bro mellom den undrende gutten og de fremtredende vitenskapsfolkene som har forsøkt å gi oss svar på dette. Er det virkelig slik at alt liv på jorda oppsto som et resultat av spektakulære tilfeldigheter?

Til smart-pappaen

Elsker han å ha det siste nye? Sjekk lista under og kryss av for å kartlegge hva han har, og hva som kan bli årets julegave.

  • Smart-høyttaler
  • Smart-klokke
  • Google Home / Amazon Echo
  • Smartpærer
  • Støydempende hodetelefoner
  • Kamera med innebygget WiFi
to hender som pakker inn rød julegave