Julegavene du gir til bestemor og bestefar

Liten gutt henter stor pakke
Hender som blar i tom bok med saks, utklipp og teip rundt, klar til å lage fotobok
Forsiden på boken Min Bestemor
Forsiden på boken Min Bestefar
Bilder: Bastion Forlag

Å kjøpe julegave til besteforeldre kan være en vanskelig oppgave for mange. Med disse tipsene blir julegaveshoppingen til bestemor og bestefar litt enklere.

Fotogaver

Et forslag kan være å gi en fotobok fylt med både gamle og nye minner. Sannsynligheten er stor for at du har minner i form av mobilbilder som ikke har sett dagens lys. En fotobok er en ypperlig mulighet til dele disse med resten av familien – enten du lager den på nett eller for hånd.

For at fotoboken skal bli ekstra personlig, kan du skrive noen hyggelige (eller morsomme) ord til bildene. Kanskje skjedde det noe morsomt i det dere tok bildet, eller hva med å skrive ned en fin ting du husker fra dagen bildet ble tatt?

Synes du ikke at du har nok bilder til et helt album, er en fotokalender et godt alternativ. Fyll den med bilder av deg selv og resten av familien, slik at besteforeldrene dine kan tenke på deg hver gang de ser den.

Et tips er å plotte inn alle viktige datoer i kalenderen, så slipper besteforeldrene din å glemme bursdager og andre begivenheter. Velg bilder som passer hver enkelt måned. I desember kan du for eksempel bruke et julebilde, mens i juni kan du bruke et bilde fra fjorårets sommerferie.

Minneboken gjør comeback

Vi mimret tilbake til minnebøkene som vi tok med på skolen og fikk venner til å ivrig fylle ut sider om seg selv – med en tro om å bli husket for alltid. Informasjon som favorittfarge og kallenavn er for lengst glemt, men minneboken består i en ny og nydelig drakt.

For selv om du kjenner dine besteforeldre godt, har de garantert mange gode historier til gode. Som for eksempel: Hva er deres beste barndomsminne? Og når måtte de legge dere om kvelden?

I bøkene «Min bestemor» og «Min bestefar» har forfatteren Elma van Vliet stilt alle de spørsmålene vi har lett for å glemme. Med disse minnebøkene kan du notere mens din bestemor eller bestefar svarer på spørsmål om sitt liv.

Resultatet blir en unik og personlig minnebok som bevarer historien om dine besteforeldre for alltid. Dette blir vår gave til besteforeldre i hvert fall.

Ung gutt sitter i finstasen mellom sine besteforeldre, hvor bestemor pakker opp julegave
Hjemmelagde pepperkaker dekorert med melis og strøssel
Legg ved en boks pepperkaker laget med kjærlighet.

Opplevelser

En opplevelse varer lenger enn noen annen gave. Og det beste av alt, man trenger ikke å reise langt for å skape gode minner.

Gi dem kinobilletter, teaterbilletter eller en invitasjon til å spise på restaurant. Har du lyst til å gjøre det litt vanskeligere å gjette hva gaven er (og lettere å pakke inn) kan du legge billettene/invitasjonene i en fin eske.

Eller hva med å gi besteforeldrene dine et hotellopphold i en by de aldri har vært i før? Kjøper du gavekort fra dittgavekort.no har de frihet til å velge da det kan brukes på både hotell og kjøpesenter. Gavekortet kan kjøpes under eller på senteret.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Velværeprodukter

Etter flere år som voksen, er det nok mange besteforeldre som har funnet sine favoritter innen velvære. Neste gang du er på besøk, ta en titt i baderomsskapet til bestemor og bestefar – og se hvilke produkter som har fast plass. Kanskje trenger bestemor påfyll av favorittkremen sin, eller bestefar en deilig håndkrem?

Spiselige julegaver

Besteforeldrene din har kanskje alt (sier de i alle fall), men selv besteforeldre trenger mat. Vi foreslår derfor å fylle en kurv med alle deres favoritter – både søtt, surt og salt. Det viktigste er at kurven gjenspeiler besteforeldrene dine.

Kjøp en kurv i den størrelsen du synes passer og fyll den med alt fra søte fristelser til noe godt å drikke. Her er det lurt å gjøre litt research på forhånd; liker de kjeks eller sjokolade, hva slags drikke liker de best?

Vil du gjøre kurven ekstra personlig? Fyll den med hjemmelagde godsaker, og skriv gjerne oppskriften på kortet.